Juliana, Een leven in poppen

VERWACHT!

Juliana, Een eeuw in poppen

Van zaterdag 29 oktober aanstaande tot en met zondag 19 februari 2023 is er in Museum Hoeksche Waard een bijzondere tentoonstelling over het leven van Koningin Juliana te zien. Juliana, Een eeuw in poppen toont aan de hand van unieke poppen uit het Koninklijke  Verzamelingen aangrijpende momenten uit haar leven. Zo wordt er uitgebreid stil gestaan bij de watersnoodramp uit 1953, volgend jaar 70 jaar geleden.

Het merendeel van de poppen is gekleed in klederdracht. Bij de bruikleen is rekening gehouden met de drachten uit de Hoeksche Waard, Zuid-Hollandse eilanden en Zeeland. De bruikleen wordt aangevuld met klederdrachten, klederdrachtpoppen en herdenkingsvoorwerpen gerelateerd aan Koningin Juliana uit de eigen museumcollectie. Deze expositie toont de rijkdom en diversiteit van de klederdracht uit de Hoeksche Waard.

Dit is uw laatste kans om deze bijzondere poppencollectie te bewonderen. Want Museum Hoeksche Waard is de laatste locatie waar deze reizende tentoonstelling door Nederland en Duitsland is te zien. Daarna zullen de poppen voor een bepaalde tijd niet worden uitgeleend. Textiel is zeer licht gevoelig. Een langdurige presentatie zou leiden tot onherstelbare schade. Maar in de periode november t/m februari kunt u nog volop van al dit moois genieten.

Tijdens deze bijzondere wisseltentoonstelling wordt een toeslag van 3,- euro gerekend. Daarnaast zullen we verschillende activiteiten organiseren rond Koningin Juliana en de Hoeksche Waard.

Bij de tentoonstelling is een rijk geïllustreerd boek (Duits / Engels) verschenen. De prijs hiervan bedraagt slechts 14,95 euro.

Voor deze tentoonstellingen zoeken we nog sponsoren. Heeft u interesse, dan kunt u de directeur Dirk-Jan List mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

@2022 Museum Hoeksche Waard