ARCHEOLOGIEDAGEN 2024 BIJ MUSEUM HOEKSCHE WAARD

De Stichting Archeologie Hoeksche Waard (SAHW) organiseert, in samenwerking met het Museum Hoeksche Waard, ook dit jaar weer een activiteit in het kader van de Archeologie Dagen: BIGBAGGEN.

Zaterdag 15 juni van 10.00 - 16.00 uur en zondag 16 juni van 13.00 - 16.00 uur. Kinderen en volwassenen zijn van harte welkom om te helpen zoeken naar ‘schatten’ in de aarde en klei van een vijftiende eeuwse afvallaag uit het middeleeuwse Strijen. Deze grond werd veiliggesteld na graafwerkzaamheden in 2015 en opgeslagen in maar liefst 26 BIGBAGS. Al jaren is de SAHW bezig deze grond schepje voor schepje minutieus te doorzoeken: het zogenaamde BIGBAGGEN.

Tal van vrijwilligers, maar ook schoolkinderen en geïnteresseerde volwassenen, hebben intussen heel wat belangrijke vondsten gedaan: een insigne van een bedevaartganger naar Compostella, grote en kleine stukken leer, botten van dieren, een mondharp en onlangs nog een loden spinklosje. Lekker buiten, uit de wind en droog, helpen vrijwilligers u met het uitpluizen van de grond; zij geven uitleg en laten verbazingwekkende vondsten zien van dit unieke project. Lijkt het u leuk om als ‘archeoloog’ zelf te BIGBAGGEN dan bent u van harte welkom.

Aanmelden is niet nodig. Een en ander vindt plaats bij de museumboerderij Oost- Leeuwenstein van het Museum Hoeksche Waard (Dorpsstraat 13, 3274 BB Heinenoord). Deelname aan de activiteit is gratis. Wilt u ook het museum bezoeken dan geldt het normale tarief.

@ Museum Hoeksche Waard