Prinses Margriet opent  tentoonstelling "Juliana, een eeuw in poppen".

Prinses Margriet heeft in Museum Hoeksche Waard de tentoonstelling "Juliana, een eeuw in poppen"geopend. Koningin Juliana heeft gedurende haar leven ruim zeshonderd poppen cadeau gekregen. Daarvan zijn er tot en met 26 februari 2023 zestig te zien. 

 

De tentoonstelling is mede tot stand gekomen door bruiklenen van de Koninklijke Verzamelingen. Koningin Juliana heeft gedurende haar leven ruim zeshonderd poppen cadeau gekregen. In haar jeugd kreeg zij overwegend poppen met Nederlandse klederdracht. Later ontving zij ook poppen van internationale delegaties. De poppen staan symbool voor het land, de cultuur, het beroep of de vereniging van de schenker.

De collectie weerspiegelt zodoende de maatschappelijke en historische ontwikkelingen over een periode van bijna een eeuw.

 

De Koninklijke Verzamelingen beheert de ruim zeshonderd poppen. ‘Juliana, een eeuw in poppen’ toont circa zeventig van deze speelpoppen, aangevuld met klederdrachten, klederdrachtpoppen en herdenkingsvoorwerpen gerelateerd aan Koningin Juliana uit de collectie van Museum Hoeksche Waard. De expositie toont de rijkdom en diversiteit van de klederdracht uit deze regio en is in samenwerking met musea in Middelharnis, Brielle en Goes uitgebreid met kleding en poppen van de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. 

 

 Prinses Margriet opent de tentoonstelling, volgt een rondleiding en krijgt een toelichting op de achtergrond van de poppen uit de regio Hoeksche Waard. Daarnaast spreekt zij met de curator en conservator en met andere betrokkenen bij de totstandkoming van de expositie.

Boerderij Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord
Tel. 0186-601535

't Hof van Assendelft
Hofweg 13 (ook postadres)
3274 BK Heinenoord
Contact

Privacy statement en cookiebeleid 

@ Museum Hoeksche Waard

KvK 41118538
NL36RABO0351102450

Boerderij Oost-Leeuwenstein is geheel rolstoeltoegankelijk, ‘t Hof van Assendelft gedeeltelijk, daar is een traplift. In beide gebouwen is een invalidentoilet.