Nieuwe databank: Familieberichten

Museum Hoeksche Waard heeft in het Documentatiecentrum een collectie familieberichten die in het Nieuwsblad van de Hoeksche Waard, IJselmonde en Putten (en voorgangers) en in Het Kompas waren opgenomen. Deze familieberichten werden tot begin 2003 uitgeknipt en op kaartjes geplakt. Deze collectie advertenties wordt nu gescand, bewerkt en in delen toegevoegd aan een nieuwe databank: Familieberichten Hoeksche Waard. Daarmee vormt dit gegevensbestand een hulpmiddel bij het zoeken naar voorouders en familieleden.

Voor een klein deel bestaat de collectie uit andersoortige berichten, zoals aankondigingen, meldingen en dankbetuigingen, die uit historisch en genealogisch oogpunt ook interessant voor onderzoekers kunnen zijn.

 

Daarnaast beschikt het Documentatiecentrum over een zeer grote collectie familieberichten verzameld door de heer C.L. van Es van der Have uit Puttershoek. Deze collectie bestaat uit advertenties geknipt uit diverse landelijke kranten hoofdzakelijk uit de periode van medio 1945 tot het midden van de jaren ‘70. Ook deze collectie wordt gescand en in blokken van een aantal pagina’s opgenomen in de databank.

De databank is nog in opbouw, maar beide collecties zijn geheel in het Documentatiecentrum in te zien.

De databank is te bereiken via de website onder Documentatiecentrum / Stamboomonderzoek  en door het aanklikken van Familieberichten..

Boerderij Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord
Tel. 0186-601535

't Hof van Assendelft
Hofweg 13 (ook postadres)
3274 BK Heinenoord
Contact

Privacy statement en cookiebeleid 

@2022 Museum Hoeksche Waard

KvK 41118538
NL36RABO0351102450

Boerderij Oost-Leeuwenstein is geheel rolstoeltoegankelijk, ‘t Hof van Assendelft gedeeltelijk, daar is een traplift. In beide gebouwen is een invalidentoilet.