BgMax

Cultuurhistorisch Documentatiecentrum (studiezaal)

Op woensdag 16 juni gaat het Cultuurhistorisch Documentatie centrum van Museum Hoeksche Waard weer open voor publiek. Geïnteresseerden voor de bibliotheek en genealogisch onderzoek kunnen een afspraak maken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Persoonlijke begeleiding is mogelijk, ook coronaproof. Vandaar dat vrije entree momenteel niet mogelijk is.

 

In Cultuurhistorisch Documentatiecentrum is een schat aan informatie aanwezig. Op enkele miljoenen kaartjes en op digitale bestanden zijn gegevens over vele familienamen uit de Hoeksche Waard uit veel genealogische bronnen terug te vinden. 

 

 

Bezoek/Kaartenbakken in Cultuurhistorisch Documentatiecentrum

In de streekbibliotheek en in het fotoarchief vindt u heel veel informatie in woord en beeld over de historie van de Hoeksche Waard.

Gegevens op het gebied van genealogie en streekhistorie kunnen ook digitaal worden opgezocht. U kunt toegang krijgen tot de database van het museum met de computers in het Cultuurhistorisch Documentatiecentrum.

 

Er zijn aansluitpunten voor laptops, waarmee u gebruik kunt maken van internet. Ook is er een draadloze toegang tot het internet.

 

NB - Mogelijke wijzigingen in openingstijden worden aangegeven onder Actueel.