April, drukke museum maand         door Dirk-Jan List

Bestuursleden, directie en vrijwilligers van Museum Hoeksche Waard hopen dat het publiek ons weer snel weet te vinden. Want in de maand april is er in het museum van alles te doen. Met al die activiteiten hopen we de museumbezoeker te verleiden tot een bezoekje. Maar gewoon een kop koffie of thee met een koekje op het terras nuttigen mag natuurlijk ook.

 

Museumweek

In week 14 (4 t/m 10 april) organiseren de Nederlandse musea weer de landelijke museumweek. Het thema dit jaar is ‘Open je wereld.’ Vanaf woensdag 6 april is het museum geopend voor publiek. Speciaal voor de museumweek organiseert het museum twee evenementen.

 

Lezing Topstukken

Op woensdagmiddag 6 april om 15.00 uur geeft ondergetekende een lezing over een aantal topstukken uit de museumcollectie. Bijvoorbeeld een uniek beschilderd theservies uit het begin van de negetiende eeuw. Voor deze lezing hoeven de bezoekers zich niet apart op te geven. Het entreebewijs is voldoende. En de museumkaart telt. Dan zijn het bezoek en de lezing zelfs gratis.

 

Historische figuren

Op zaterdag 9 en zondag 10 april (het oorspronkelijke museumweekend) zijn verschillende mensen gekleed als een historisch figuur. Zij vertegenwoordigen de verschillende rangen en standen in de Hoeksche Waard en vertellen over het leven in vroeger jaren.

 

Museum gesloten

Het museum is gesloten op de volgende officieel erkende feestdagen:

Eerste Paasdag (17 april) en Koningsdag (27 april).

 

Museum open

Tweede paasdag, 18 april, daarentegen is het museum geopend. U kunt op die middag rustig de wisseltentoonstelling ‘Land uit Water’ bezichtigen. Maar een bezoekje aan ’t Hof van Assendelft is ook zeker de moeite waard.

 

Lezing reuzenkaart

Dinsdag 19 maart om 14.00 uur komen Wim van Wijk en Peter Ebben alsnog de wegens corona uitgestelde lezing over de reuzenkaart van de Groote Waard (Hoeksche Waard en omstreken) houden. Wim en Peter vertellen over een unieke kaart uit 1537. Deze kaart toont de sitiatie van na de Sint-elisabethsvloed (1421). We zien verdwenen dorpen, zalmstreken, ambachten en kastelen. Graag opgeven via de website van het museum.

 

Open rondleiding

Op 30 april kunt u weer om 14.00 uur een open rondleiding bijwonen. Dit maal in ’t Hof van Assendelft. Voorafgaand aan de rondleiding is er een vertelling in dialect. Tijdens de open rondleidingen betaalt u alleen de entree. Maximaal 12 bezoekers.

Boerderij Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord
Tel. 0186-601535

't Hof van Assendelft
Hofweg 13 (ook postadres)
3274 BK Heinenoord
Contact

Privacy statement en cookiebeleid 

@ Museum Hoeksche Waard

KvK 41118538
NL36RABO0351102450

Boerderij Oost-Leeuwenstein is geheel rolstoeltoegankelijk, ‘t Hof van Assendelft gedeeltelijk, daar is een traplift. In beide gebouwen is een invalidentoilet.