2022-05-04   Drukke meidagen in Museum Hoeksche Waard   door Dirk-Jan List

Houdt u van lezingen, rondleidingen en andere museumactiviteiten? Dan zit u de komende maand goed in Heinenoord. In de Herenboerderij Oost-Leeuwenstein is de wisseltentoonstelling Hoeksche Waard, Land uit Water te bezichtigen. In ’t Hof van Assendelft hangen in de muziekkamer tijdelijk fraaie portretten van Hoeksche Waarders uit vervlogen tijden.

 

19 mei – Lezing De Groote Waard

In het lijvige boek De Canon van de Hoeksche Waard zit de kaart ‘De Groote Waard en het getijdengebied ten westen daarvan, ca. 1420.’ Deze kaart toont hoe de Groote Waard eruit zag vóór de Sint-Elisabethsvloed in 1421. Willem G. Janssen, vrijwilliger van het museum, heeft deze gedetailleerde kaart samengesteld. Willem zal tijdens zijn lezing vertellen over zijn speurtocht naar informatie, de lokale situatie in 1420 en hoe hij deze kaart heeft gemaakt. De lezing begint om 14.00 uur. De kosten zijn 12,50 euro (10,00 euro voor houders van de Museumkaart, Rotterdam Pas en Vrienden van het museum). Dit is inclusief twee consumpties. U kunt uw plaats reserveren en betalen op de website van het museum.

 

26 mei – Toer langs de Boer

Gelukkig kan dit jaar de ‘Toer langs de boer’ weer plaatsvinden op Hemelvaartsdag (26 mei). Deze dag (10.00 tot 16.00 uur) is speciaal gericht op kinderen met oudhollandse kinderspelen. Er hoeven geen plaatsen te worden gereserveerd. Op de website van het museum zal te zijner tijd het programma worden gepubliceerd.

 

28 mei – Open Rondleiding

Zaterdag 28 mei is er, zoals vanouds, een Open Rondleiding in het museum. De Locatie is dit keer de Herenboerderij Oost-Leeuwenstein. De ontvangst is om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Voorafgaand aan de rondleiding vindt een vertelling in dialect plaats. Voor deze activiteit betaalt u alleen de entree (volwassenen 5,25 euro en kinderen 3,25). Houders van de Museumkaart, Rotterdam Pas en Vrienden van het museum mogen de rondleiding gratis bijwonen. U hoeft geen plaats te reserveren.

 

Wordt Vriend van het Museum

Vrienden van het museum hebben altijd gratis toegang tot het museum en krijgen korting op activiteiten. Van de extra contributie wordt het museum ondersteund. Bestuur en directie zijn erg blij met deze enthousiaste vriendenclub. In de maand oktober worden de vrienden bedankt met een gezellige Vriendendag. Wilt u ook het museum ondersteunen, dan kunt u zich opgeven als vriend. U kunt dit doen aan de balie in het museum, maar natuurlijk ook via de website.

Boerderij Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord
Tel. 0186-601535

't Hof van Assendelft
Hofweg 13 (ook postadres)
3274 BK Heinenoord
Contact

Privacy statement en cookiebeleid 

@ Museum Hoeksche Waard

KvK 41118538
NL36RABO0351102450

Boerderij Oost-Leeuwenstein is geheel rolstoeltoegankelijk, ‘t Hof van Assendelft gedeeltelijk, daar is een traplift. In beide gebouwen is een invalidentoilet.