Het kind centraal in Museum Hoeksche Waard  door Dirk-Jan List  

Het kind centraal in Museum Hoeksche Waard

In de maand augustus staat het kind centraal in ons museum. Op woensdag 10 augustus organiseert het museum een speciale Zomerspelmiddag en op donderdag 11 augustus doet het museum dienst als pop-up Kinderkledingbank voor de minima.

 

Zomerspelmiddag

Woensdag 10 augustus organiseert Museum Hoeksche Waard samen met de IJsclub Hoeksche Waard een zomerspelmiddag. Er worden verschillende spelen uitgezet die al heel lang geleden ontstaan zijn. Denk aan bikkelen, hoepelen, maar ook croquet, pijltjes schieten, spijker slaan en nog veel meer. Er is een sportief parcours waar je alleen, met broer of zus of met vrienden en vriendinnen aan de spelen kunt meedoen.

Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen zich opgeven via de website www.museumhw.nl

Op die middag krijg je een stempelkaart, waarmee je aan alle spelen kunt meedoen en ook iets te drinken en een gezonde versnapering krijgt. Meedoen kost € 2,50 per kind. Volwassenen kunnen aanmoedigen of intussen het museum bezoeken voor € 5,25. Museumkaart, Rotterdampas zijn geldig en Vrienden van het museum hebben eveneens gratis toegang

De kinderen kunnen met hun stempelkaart ook een kijkje nemen in het museum, maar alleen als zij begeleid worden door een volwassene.

Na afloop is er voor elk kind een kleine verrassing. De middag begint om 13.00 uur en eindigt om 16.00 uur

 

Kinderkleding voor minima

Donderdag 11 augustus vindt onder begeleiding van stichting Minimabank in ’t Hof van Assendelft een speciale markt plaats voor kinderkleding. Het betreft gratis nieuwe kinderkleding van Cynthia De Waard, eigenaar van www.billy-lilly.nl en mooie tweede kans kleding. Dit project is ALLEEN bedoeld voor de minima en minderbedeelden. De overgebleven kleding wordt voor een volgende ronde gesorteerd, waarbij een deel naar Stichting Support Romania gaat.

Op 11 augustus mooie kleding brengen mag ook, omdat stichting Minimabank hierna met een nieuw plan in het centrum van Oud-Beijerland wil starten en als iedereen daar enthousiast op reageert doen ze die stunt ook in Puttershoek.

De Kinderkledingmarkt vindt plaats van 11.00 uur tot 16.00 uur in de studiezaal van ‘t Hof van Assendelft.

Opgeven voor deze markt is niet nodig. Er is geen gratis museumbezoek verbonden aan deze markt.

 

Vrijwilligers gezocht

Omdat het museum weer meer activiteiten gaat organiseren zoeken we nog steeds uitbreiding van het vrijwilligersbestand. De bezigheden zijn zeer gevarieerd. Van tuinieren en het bijhouden van schilderwerk tot balie- en horeca werkzaamheden en voor assistentie bij automatiseringsprojecten. Maar we kunnen ook ondersteuning gebruiken bij licht administratief werk en bij educatie zoals het geven van rondleidingen. Graag opgeven via de email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Boerderij Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord
Tel. 0186-601535

't Hof van Assendelft
Hofweg 13 (ook postadres)
3274 BK Heinenoord
Contact

Privacy statement en cookiebeleid 

@ Museum Hoeksche Waard

KvK 41118538
NL36RABO0351102450

Boerderij Oost-Leeuwenstein is geheel rolstoeltoegankelijk, ‘t Hof van Assendelft gedeeltelijk, daar is een traplift. In beide gebouwen is een invalidentoilet.