2022-09-07 September drukke Museum Maand

Ook voor de komende maand heeft Museum Hoeksche Waard de nodige activiteiten op de agenda staan.

 

Open Monumentendagen - 10 & 11 september

Museum Hoeksche Waard in Heinenoord doet als vanouds mee met de Open Monumentendagen. 't Hof van Assendelft en de herenboerderij Oost-Leeuwenstein zijn als hoofdlocatie op zaterdag 10 september gratis te bezichtigen van 10.00 tot 17.00 uur. Op deze dag staat er in de stal van een boerderij een photobooth. Zoals vorig jaar kunnen de bezoekers hier gratis een selfie laten maken. Op zondag 11 september is het museum geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Op beide dagen zijn de wisseltentoonstellingen “Ambtsketens uit de Hoeksche Waard” in ’t Hof en “Sint-Elisabethsvloed, Land uit Water” in de herenboerderij eveneens gratis te bezichtigen.

Tijdens mooi weer is het goed vertoeven op het terras onder het genot van koffie, thee, fris, koek en/of tosti. De Mien Ruys tuin bij 't Hof is zeker de moeite waard om te bezoeken. En de elektrische fietsen zijn in de tuin van de boerderij op te laden. Een goede gelegenheid om tijdens dit weekend het eiland en de culturele attracties per fiets te verkennen.

Het thema van de Open Monumentendagen is duurzaamheid. Speciaal tijdens beide dagen organiseert het museum ieder uur een rondleiding in het nieuwe museumdepot. Verder zijn op beide locaties een rondleider aanwezig om antwoord te geven op alle vragen over de museumpanden en hun geschiedenis.

 

Speciale informatiemiddag - 15 september

Het museum heeft dringend vrijwilligers nodig. Museum Hoeksche Waard is weer volgens het rooster geopend. Maar het is lastig om de balies van beide panden te bemensen. We krijgen ook regelmatig aanvragen voor rondleidingen, vergaderingen, kinderfeestjes en fotoshoots. Om al deze activiteiten te kunnen organiseren willen we graag het bestand van trouwe vrijwilligers uitbreiden. Want veel handen maken het werk licht.

De werkzaamheden zijn zeer divers. We zoeken mensen voor zowel de horeca, receptie, rondleiders, toezichthouders, kinderactiviteiten, als de tuingroep, klusgroep, scangroep, ict, communicatie, pr en genealogie. Zelfs voor licht administratief werk zoals het opnemen van de telefoon en het beantwoorden van e-mails. En we bieden voor studenten de mogelijkheid aan om in het museum stage te lopen of een opdracht voor school uit te voeren. Voor iedereen wat wils.

Graag willen we geïnteresseerden hierover vrijblijvend informeren. Op donderdag 15 september organiseren we vanaf 14.00 tot 16.00 uur in ’t Hof van Assendelft, Hofweg 13 te Heinenoord, een speciale informatiemiddag voor de mensen die belangstelling hebben om vrijwilliger te worden. Wilt u iets leuks om handen hebben, dan is dit de uitgelezen mogelijkheid om onder de mensen te komen en wekelijks een nuttige middag of ochtend te hebben.

Wanneer u deze middag bijwoont, krijgt u een korte rondleiding door het museum en wordt u - onder het genot van een kop koffie of thee - geïnformeerd over de diverse werkzaamheden die in het museum gedaan kunnen worden. De aanwezige museummedewerkers zullen uw vragen beantwoorden. Heeft u belangstelling? Dan kunt u zich alvast aanmelden via de website van het museum www.museumhw.nl . Maar u mag natuurlijk ook gewoon binnenlopen.

Boerderij Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord
Tel. 0186-601535

't Hof van Assendelft
Hofweg 13 (ook postadres)
3274 BK Heinenoord
Contact

Privacy statement en cookiebeleid 

@ Museum Hoeksche Waard

KvK 41118538
NL36RABO0351102450

Boerderij Oost-Leeuwenstein is geheel rolstoeltoegankelijk, ‘t Hof van Assendelft gedeeltelijk, daar is een traplift. In beide gebouwen is een invalidentoilet.