2022-10-05 OKTOBER – MAAND VAN DE GESCHIEDENIS

De maand oktober is van oudsher de maand van de geschiedenis. Dit is het uitgelezen moment voor Museum Hoeksche Waard om de lokale geschiedenis onder de aandacht te brengen. Dit doen we met vier verschillende activiteiten: een lezing, een kindermiddag en twee tentoonstellingen.

 

Lezing 1572

Op 13 oktober geeft Arjan Nobel om 19.30 uur in ’t Hof van Assendelft een lezing met de titel ‘1572: Burgeroorlog in de Hoeksche Waard.’ Tijdens zijn lezing gaat hij in op de lotgevallen van de inwoners van de Hoeksche Waard in 1572. U kunt zich aanmelden op de website van het museum www.museumhw.nl . Om iedereen de gelegenheid te geven deze interessante lezing te kunnen bijwonen zijn de kosten extra laag gehouden: 5.- euro per persoon (inclusief koffie / thee). Geen verdere kortingen.

 

Minitentoonstelling 1672

Tijdens het rampjaar 1672 vonden de gebroeders De Witt de dood in Den Haag. Vanaf woensdag 12 oktober tot en met zondag 27 november staat er in het documentatiecentrum in ’t Hof een kleine presentatie met gedrukte pamfletten uit 1672. Het zijn politieke geschriften voor en tegen de gebroeders De Witt.

Kindermiddag knutselen

Op woensdagmiddag 26 oktober organiseren we tussen 13.00 en 16.00 uur een kindermiddag die in het teken staat van koeien en burgemeesterskettingen. De activiteiten variëren van het maken van boter tot het creëren van een ambtsketen of ketting. De activiteiten vinden plaats in ’t Hof en de herenboerderij Oost-Leeuwenstein. Graag vooraf aanmelden op de website. Voor deze activiteit gelden de gebruikelijke entreekosten: 5,25 voor volwassenen en 3,25 voor kinderen tot en met 12 jaar. De tentoonstelling over de ambtsketens uit de Hoeksche Waard is verlengd tot en met zondag 6 november.

 

Juliana, Een eeuw in poppen

We mogen al verklappen wat de wintertentoonstelling wordt. Zaterdag 29 oktober gaat een bijzondere tentoonstelling open: Juliana, Een eeuw in poppen. In deze tentoonstelling zijn met foto’s en geschonken poppen belangrijke momenten uit het leven van Koningin Juliana te zien. Dit is voorlopig de laatste kans om de unieke poppen in lokale klederdrachten uit de collectie van de Koninklijke Verzamelingen te bezichtigen. Poppen en kostuums op ware grootte uit de Hoeksche Waard en omstreken laten de rijkdom van de lokale streekdracht zien. Ook zal het museum haar herdenkingsaardewerk gerelateerd aan Prinses / Koningin Juliana tonen.

Vanwege de voorbereidingen voor de opening is het museum gesloten op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober. Wij zijn erg trots te mogen meedelen dat de officiële opening zal worden verricht door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden.

Boerderij Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord
Tel. 0186-601535

't Hof van Assendelft
Hofweg 13 (ook postadres)
3274 BK Heinenoord
Contact

Privacy statement en cookiebeleid 

@ Museum Hoeksche Waard

KvK 41118538
NL36RABO0351102450

Boerderij Oost-Leeuwenstein is geheel rolstoeltoegankelijk, ‘t Hof van Assendelft gedeeltelijk, daar is een traplift. In beide gebouwen is een invalidentoilet.