Foto's

Museum Hoeksche Waard heeft vele tienduizenden foto’s en ansichtkaarten van de dorpen in de Hoeksche waard en de bewoners daarvan. Het merendeel is online raadpleegbaar via de beeldbanken:

  • Collectie Jopie & Dick Leeuwestein (foto’s uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw, gemaakt door het fotografenechtpaar Jopie en Dick Leeuwestein voor lokale kranten).
  • Deze beeldbank bevat foto’s van de Hoeksche Waard.
    Hierin zijn ook de in 2019 aan Museum Hoeksche Waard overgedragen foto’s uit de fotocollectie van het opgeheven museum Het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland opgenomen. In verband met auteursrechten ziet u alleen de beschrijvingen maar niet de foto’s. Deze kunt u inzien in het Documentatiecentrum.
  • Collectie Coöperatieve Suikerfabriek Puttershoek (foto’s van de suikerfabriek die van 1912 tot 2004 in Puttershoek was gevestigd).

Een deel van het beeldmateriaal is nog niet online raadpleegbaar. Dit deel kan bekeken worden in het Documentatiecentrum in ’t Hof van Assendelft.

 

Hier kunnen ook digitale reproducties van het materiaal besteld worden. De kosten hiervoor liggen tussen de € 10,00 en € 75,00 afhankelijk van het doel van gebruik en eventuele speciale wensen. Bestellingen worden per mail geleverd. De levertijd van bestelde foto's bedraagt twee tot drie weken.

Boerderij Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord
Tel. 0186-601535

't Hof van Assendelft
Hofweg 13 (ook postadres)
3274 BK Heinenoord
Contact

Privacy statement en cookiebeleid 

@ Museum Hoeksche Waard

KvK 41118538
NL36RABO0351102450

Boerderij Oost-Leeuwenstein is geheel rolstoeltoegankelijk, ‘t Hof van Assendelft gedeeltelijk, daar is een traplift. In beide gebouwen is een invalidentoilet.