Stichting en doelstelling

Extra/Over_onsStichting Museum Hoeksche Waard

(RSIN: 4851948)

Museum Hoeksche Waard stelt zich ten doel de cultuur- en streekhistorie van de Hoeksche Waard te behouden, te ontsluiten en te presenteren, toegankelijk voor een breed publiek en met een bovenregionale aantrekkingskracht.

Zowel Museum Hoeksche Waard als de Stichting Vriendenkring van het Streekmuseum Hoeksche Waard zijn een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat giften aan het museum en/of de Vriendenkring aftrekbaar zijn bij de belasting (mits boven de drempel wordt uitgekomen). Zie de website www.daargeefjeom.nl voor meer informatie over schenken aan culturele ANBI's.

Link naar PDF Beloningsbeleid

Link naar Jaarrekening 2015

Link Jaarverslag 2015

Link naar Beleidsplan 2016-2019

Link naar Jaarverslag 2016

Schathuis voor streekhistorie op een uitmuntende locatie

In het strakke, open landschap van het Zuid-Hollandse eiland de Hoeksche Waard ligt dit bijzondere culturele erfgoed. Gehuisvest in twee indrukwekkende gebouwen en met een fraai aangelegde tuin van de befaamde tuinarchitect Mien Ruys. Een werkelijk prachtige locatie met notabene een ijsbaan tussen de twee panden gelegen. De Hofweg voert u behalve naar het statige Hof van Assendelft ook langs het historische gemeentehuis van Heinenoord en de zeer oude kerk met zijn opvallend scheve toren waar al eeuwen verhalen over rond gaan. In het voormalige gemeentehuis is nu een klassiek restaurant gevestigd. Langs het fiets- en wandelpad loopt u van het Hof naar de zeventiende-eeuwse boerderij "Oost-Leeuwenstein".

Lees meer: Over ons