Foto-Expositie Hoeksche Waards Landschap

De Werkgroep Natuurfotografie Hoeksche Waards Landschap exposeert in het Museum Hoeksche Waard haar vijftiende foto-expositie. De foto's zijn te bekijken in 't Hof van Assendelft. Lees meer. 

Nieuw arrangement: Solex rijden met bezoek aan Museum Hoeksche Waard

Nieuw cultureel arrangement met collega's, vrienden of familie. Tijdens deze groepsactiviteit herleeft de nostalgie van vroeger op de solex (inclusief pothelm en lange jas) en maakt u in het museum een tocht door het verleden en heden van de Hoeksche Waard. U ontmoet de bewoners van 't Hof van Assendelft en boerderij Oost-Leeuwenstein, u ziet de oude ambachten en de expositie “De glazen natuur van Theo Verhoeff/Portret van een poëtisch kunstenaar”, die te zien is t/m 4 maart 2018. Lees meer.

Oeuvre tentoonstelling Theo Verhoeff 'De glazen natuur'

Beeldend kunstenaar Theo Verhoeff (1937) uit Mijnsheerenland viert zijn 80ste verjaardag met een overzichtstentoonstelling in Museum Hoeksche Waard. De titel van de expositie is ‘De glazen natuur van Theo Verhoeff. Portret van een poëtisch kunstenaar’.  

 

Ter gelegenheid van de tentoonstelling verscheen een monografie over Theo Verhoeff, geschreven door Jan Robbemond en grafisch verzorgd door Rien Olijslagers. De titel van dit boek, dat tevens dient als catalogus, is ‘De glazen natuur van Theo Verhoeff/ Portret van een poëtisch kunstenaar’. Het boek kost tien euro en is verkrijgbaar in het museum.

 

Uit deze schets van een kunstenaarsleven blijkt dat het landschap van de Hoeksche Waard en de Binnenmaas de grootste inspiratiebronnen zijn voor de Mijnsheerenlander. Informatie voor uw bezoek vindt u hier. Informatie over de tentoonstelling vindt u hier. 

 

HW Media maakte een gefilmd portretter gelegenheid van de tentoonstelling. 

 

RTV Rijnmond "Van Polderjongen tot Glaskunstenaar" 6 oktober 2017

 

Tekenwedstrijd Vrouwe Sara

Dit jaar viert Museum Hoeksche Waard dat 300 jaar geleden de laatste ambachtsvrouwe van Heinenoord, Sara Louisa du Faget van Assendelft, geboren werd. Daar willen we de kinderen uit de Hoeksche Waard bij betrekken door middel van een tekenwedstrijd. Zij mogen op school of thuis een mooi portret tekenen van vrouwe Sara. Hoofdprijs: een gratis bezoek aan het museum met de schoolklas van de winnaar. Lees meer.