Textielexpositie "De draad kwijt"

190624 SMHW poster dedraadkwijt A3 origineel 1200In Museum Hoeksche Waard is van 18 oktober 2019 tot 13 september 2020 een tentoonstelling over textiel met als thema “De draad kwijt”.

Textiel in de breedste zin van het woord. Met de expositie De draad kwijt geeft Museum Hoeksche Waard de bezoeker een andere blik op textiel. Laat je verrassen door de rijke variëteit van onze textielcollectie. Alles wat met de textiele draad te maken heeft, komt aan bod in deze expositie. Van klederdracht tot ondergoed, van letterlap tot merklap, van vlaggen tot vaandels, van verstelwerk tot handwerk, van archeologisch textiel tot nieuw gemaakte mode.

Lees meer: Textielexpositie "De draad kwijt"

Beleef de kerst bij Museum Hoeksche Waard

Kerst 21De hele maand december zijn de monumentale boerderij Oost-Leeuwenstein en het statige Hof van Assendelft, zowel binnen als buiten gehuld in een fleurige kerstsfeer. In zowel Boerderij Oost-Leeuwenstein als ’t Hof van Assendelft zijn bv de Jan de Rooij kamer en de studiezaal winters ingericht, met hier en daar een textiel accent vanwege onze huidige expositie De draad kwijt.

Begin december worden 2 grote verlichte kerstbomen bij Boerderij Oost-Leeuwenstein en ’t Hof van Assendelft neergezet. En wordt onze huidige collectie van het museum aangevuld met speciale objecten uit onze depots die tot en met het einde van de kerstvakantie getoond worden. Zo zullen er extra textiel gerelateerde objecten ( naaimachines, strijkijzers, naaidozen enz) te zien zijn en kerst/winter gerelateerde objecten ( schaatsen, bijbels, kandelaars enz) in o.a. de Jan de Rooij kamer in Boerderij Oost-Leeuwenstein en de studiezaal van ’t Hof van Assendelft.

Lees meer: Beleef de kerst bij Museum Hoeksche Waard

75 jaar bevrijding van Nederland 1944-1945

Oorlog in de Hoeksche Waard 1940 194501Lees alles over de gebeurtenissen in de Hoeksche Waard, over de strijd, het dagelijks leven, de Joden, het verzet, de inundatie en evacuatie.

Oorlog in de Hoeksche Waard 1940-1945.

Dit standaardboek over de oorlog wordt door Ad van Liempt ‘een parel van regionale geschiedschrijving’ genoemd.

Ook een waardevol en rijk geïllustreerd cadeauboek.

Verkrijgbaar in het museum en in de boekhandel voor 17,95  euro.

Lees meer: 75 jaar bevrijding van Nederland 1944-1945