Jubileumexpositie '4000 Jaar Hoeksche Waard' geopend

Het 50-jarig jubileum van Museum Hoeksche Waard wordt gevierd van maart 2018 tot maart 2019. Dit is een prachtige inspiratiebron om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: het ontwikkelen van de Canon van de Hoeksche Waard. Deze canon vormt tevens de basis voor de jubileumexpositie ‘4000 jaar Hoeksche Waard’. Een jaar lang worden letterlijk 'vensters' geopend op 50 kenmerkende objecten, die gelinkt zijn aan de canon. In 50 vitrines worden 50 verschillende objecten getoond, die elk centraal staan voor één gebeurtenis of persoon uit de 50 canonvensters.

 

De expositie is geopend op 16 maart 2018 door de vijf (loco) burgemeesters van de Hoeksche Waard Henk van Etten (Binnenmaas), Jan Luteijn (Cromstrijen), Servaas Stoop (Korendijk), Ina van de Werf (Oud Beijerland),  en Jan Waaijer (Strijen). Zij vertrouwden als eersten hun toekomstwensen voor de Hoeksche Waard toe aan een tegeltje. Ook andere aanwezigen schreven hun visie op tegeltjes, die vervolgens als venster 50 - de toekomst in de expositie worden opgenomen.

 

Via een korte film sprak Kees Verkerk, Olympisch Kampioen schaatsen uit Puttershoek (venster 45 - Topsporters), de aanwezigen toe. De muzikale omlijsting van de opening werd verzorgd door Annie en Paula van Wanrooij, eveneens onderwerp van een de expositie (venster 46 - Kunstenaars en Schrijvers). 

 

Foto's: Qphoto

 

 

Elke Scheffers (Projectburo Scheffers) die betrokken was bij de voorbereiding spreekt de burgemeesters en de genodigden toe.

College Tours

Vanaf 11 mei 2018 start Museum Hoeksche Waard met verschillende College Tours in het kader van de expositie 4000 Jaar Hoeksche Waard.

Verdere data, onderwerpen en prijzen zijn nog niet bekend. Houd u onze website en facebook pagina in de gaten voor meer informatie.

 

Vacatures: Coördinator Onderhoud en Techniek, werkgroep Educatie,Textiel/Sieraden & Boekhouder

Vrijwilligerswerk..............iets voor u??? Kijk eens bij de vacatures voor vrijwilligerswerk bij Museum Hoeksche Waard. Wij zoeken o.a. een vrijwilliger die de werkzaamheden van onze werkgroep Onderhoud en Techniek coördineert en mede uitvoert. Lees meer. Vanwege drukke werkzaamheden en een tekort aan vrijwilligers bij de werkgroep Educatie hebben we helaas de kinderfeestjes tijdelijk moeten annuleren. Wie wil het museum helpen als vrijwilliger???? Meer informatie kunt u verkrijgen bij ons secretariaat. Ook de werkgroep Textiel en Sieraden kan wat extra handen gebruiken.