BgMax

Virtuele speurtocht

Virtuele speurtocht voor jong en oud!

 

Op deze website is veel te vinden over het museum en de geschiedenis van de Hoeksche Waard. Hoe groot is uw / je kennis op dit gebied? Kunt u / kan jij de onderstaande 10 vragen beantwoorden? Alle antwoorden zijn te vinden op deze website. 

Mail uw / je naam, leeftijd en antwoorden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Onder de juiste antwoorden zullen we na de zomervakantie enkele prijzen verloten.

Het Museum Hoeksche Waard bestaat al een hele tijd. In het verleden organiseerde het museum zelfs de jubileumtentoonstelling 4000 jaar Hoeksche Waard.

 

1. In welk jaar is het Museum Hoeksche Waard opgericht?

De Hoeksche Waard heeft een eigen canon. Dit is een lijst met belangrijke historische gebeurtenissen. Op het moment werken de vrijwilligers van het museum hard aan het schrijven van een dik canon-boek. Op basis van de canon van de Hoeksche Waard verschenen in een lokale krant verschillende verhaaltjes.

2. Waar kunt u / kan je deze verhaaltjes vinden op de website?

Het museum telt twee locaties: de herenboerderij Oost-Leeuwenstein en ’t Hof van Assendelft. Beide panden zijn heel oud.

3. Wie liet het huidige Hof van Assendelft bouwen?

4. In welk jaar liet de opdrachtgever (m/v) het bouwen?

In de salon van ‘t Hof hangt een heel bijzonder behang. Het is volledig met de hand bedrukt. Baan voor baan en kleur voor kleur. Het heeft zelfs de watersnoodramp van 1953 overleefd.

5. Welk Franse bedrijf maakte dit behang?

6. Wie bestelde dit behang voor zijn woning in Strijensas?

Het museum beheert een grote collectie voorwerpen, variërend van timmermansgereedschap tot meubilair. Van porseleinen beeldjes tot speelgoed.

7. Welke deelcollectie staat hoog aangeschreven bij kenners?

Er is een groep mensen die het museum in haar werkzaamheden en acties ondersteunt. Daarom hebben zij een plaats gekregen op onze website.

8. Wat is de naam van deze groep?

In ’t Hof van Assendelft is het Cultuurhistorisch Documentatiecentrum ondergebracht.

9. Wat kan je vinden in het Cultuurhistorisch Documentatiecentrum?

Het museum organiseert jaarlijks verschillende tentoonstellingen. De een wat groter dan de ander. Soms met een actueel thema en soms meer historisch.

10. Wat is de titel van de tentoonstelling die nu te zien zou zijn als het museum open was?

 

Dit waren de vragen.

De antwoorden kunt u / kan je, onder vermelding van naam en leeftijd, mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Succes!