Over Ons

Op een kwartiertje rijden van Rotterdam, in het strakke, open landschap van de Hoeksche Waard ligt Museum Hoeksche Waard. Gehuisvest in twee indrukwekkende gebouwen en bij 't Hof van Assendelft een fraai aangelegde tuin van de befaamde tuinarchitect Mien Ruys. Een werkelijk prachtige locatie met een ijsbaan tussen de twee panden gelegen. De Hofweg voert u behalve naar het statige Hof van Assendelft ook langs het historische gemeentehuis van Heinenoord en de zeer oude kerk met zijn opvallend scheve toren waar al eeuwen verhalen over rondgaan. Over het Laantje van Assendelft loopt u van ‘t Hof van Assendelft naar de 17e eeuwse boerderij Oost-Leeuwenstein.

Van Heer tot Errebaaier: in het museum ontmoet u de ambachtsvrouwe, herenboer, dorpsdokter, vakman, winkelierster, landarbeider en het schoolkind. Duidelijk wordt de ongelijkheid, die vroeger als vanzelfsprekend bestond tussen heren en arbeiders en tussen mannen en vrouwen. U ziet hoe men vroeger leefde en werkte. Van de rijke herenboer tot de arme landarbeider, allemaal hebben ze de Hoeksche Waard gevormd tot wat ze nu is.

@2022 Museum Hoeksche Waard