Museumbezoek met kinderen

DSCF8506mailMuseumbezoek voor kinderen.

Er is een nieuwe speurtocht gemaakt die door boerderij Oost-Leeuwenstein gaat. Wie al eens geweest is, kan nu weer iets nieuws ontdekken. En wie voor het eerst komt: je ziet welke dingen mensen vroeger gebruikten en waarmee ze werkten.

In augustus staan er elke woensdagmiddag oud-Hollandse spelletjes klaar op het terrein. Vooraf of na het bezoek aan het museum kunnen kinderen hiermee spelen. Woensdagmiddag 26 augustus wordt een museumbezoek nog meer de moeite waard, want dan komt poppenkast Marienepien een voorstelling geven. Zij speelt het verhaal 'De Vrijheid is jarig'. Daarmee sluit ze aan op de expo 75 jaar Vrijheid. Het belooft een bijzonder verhaal te worden waarin de vogel kookaburra samen met Jan Klaassen de vrijheid viert.

Aanmelden voor een bezoek kan via de link onder aan de pagina.

DSCN23155 augustus – oud-Hollandse spelletjes

12 augustus – oud-Hollandse spelletjes

19 augustus – oud-Hollandse spelletjes

poppenkast

26 augustus – oud-Hollandse spelletjes en poppenkastvoorstelling De vrijheid is jarig.

Aanmelden kindermiddag

1e paal depot geslagen

Maandag 18 mei 2020 was een heuglijke dag voor het Museum Hoeksche Waard. Wethouder H. van Waveren sloeg de eerste paal voor de fundering van het nieuwe museumdepot. Met deze handeling begon de heer Van Waveren aan de uitvoering van de lang gekoesterde wens een eigen depot te bouwen. Omstreeks september van dit jaar zal het gebouw gereed zijn om te worden ingericht. De IJsclub Heinenoord krijgt een deel van het gebouw ter beschikking.

paalslaan depot paalslaan1

Opening museum na corona lockdown

Corona opening

Woensdag 3 juni 2020 zal ons nog lang heugen. Om 13.00 uur opende de Herenboerderij Oost-Leeuwenstein de deuren voor het publiek. Twee en een halve maand was het museum gesloten vanwege de corona lockdown. Geheel volgens het protocol is in het museum een eenrichtingsverkeer aangelegd. De baliemedewerkers en het bezoek zijn beschermd door de speciaal in eigen atelier vervaardigde 'kuchschermen.' Dit zal vast het woord van 2020 worden.

Textielexpositie "De draad kwijt"

190624 SMHW poster dedraadkwijt A3 origineel 1200In Museum Hoeksche Waard is van 18 oktober 2019 tot 13 september 2020 een tentoonstelling over textiel met als thema “De draad kwijt”.

Textiel in de breedste zin van het woord. Met de expositie De draad kwijt geeft Museum Hoeksche Waard de bezoeker een andere blik op textiel. Laat je verrassen door de rijke variëteit van onze textielcollectie. Alles wat met de textiele draad te maken heeft, komt aan bod in deze expositie. Van klederdracht tot ondergoed, van letterlap tot merklap, van vlaggen tot vaandels, van verstelwerk tot handwerk, van archeologisch textiel tot nieuw gemaakte mode.

Lees meer: Textielexpositie "De draad kwijt"

Expositie 75 jaar vrijheid

Expo 75 jaar vrijheidversie 215jpg75 jaar geleden werd Nederland bevrijd en kwam er een einde aan de Tweede Wereldoorlog. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, dit jubileumjaar in het bijzonder.

Lees meer: Expositie 75 jaar vrijheid