Het Documentatiecentrum, een bron van kennis over de Hoeksche Waard

Het Documentatiecentrum is gevestigd in 't Hof van Assendelft aan de Hofweg 13 in Heinenoord. Hier vindt u een schat aan informatie over de historie van de Hoeksche Waard en de personen die er geleefd hebben.

 

Boeken, tal van andere publicaties, geografische kaarten, foto's en archiefstukken staan tot uw beschikking en zijn vrij raadpleegbaar in de studiezaal. 

Dat geldt ook voor de informatie voor stamboomonderzoek, zowel in een gigantisch kaartsysteem van 2,5 à 3 miljoen kaartjes op naam als in een serie enveloppen op familienaam. Veel informatie is digitaal aanwezig.

 

Het materiaal wordt niet uitgeleend.

 


Wilt u onderzoek doen in het documentatiecentrum? De openingstijden zijn:

woensdag 09.00 - 13.00 uur

zaterdag   10.00 - 17.00 uur

 

U hoeft geen afspraak te maken. Controleer vóór uw bezoek de openingstijden op de website. De studiezaal kan incidenteel gesloten zijn in verband met een evenement.

Er zijn vrijwilligers aanwezig die u op weg helpen en ondersteunen bij uw onderzoek. Voor algemene informatie kunt u een mail zenden via het contactformulier.

 

De studiezaal is toegankelijk voor betalende bezoekers en voor Vrienden van Museum Hoeksche Waard. Voor een minimumbijdrage van € 15 per jaar bent u donateur van de Vriendenkring van Museum Hoeksche Waard. U krijgt daarmee toegang tot beide gebouwen van het museum.

 

Om beschadiging te voorkomen kunnen kranten niet worden gekopieerd. U mag van het aanwezig materiaal ook zelf foto's maken.

 

Dit filmpje over het Documentatiecentrum geeft een overzicht wat u hier allemaal kunt vinden. Wilt u vrijwilliger worden in het Documentatiecentrum, kijk dan bij de vacatures.

Boerderij Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord
Tel. 0186-601535

't Hof van Assendelft
Hofweg 13 (ook postadres)
3274 BK Heinenoord
Contact

Privacy statement en cookiebeleid 

@ Museum Hoeksche Waard

KvK 41118538
NL36RABO0351102450

Boerderij Oost-Leeuwenstein is geheel rolstoeltoegankelijk, ‘t Hof van Assendelft gedeeltelijk, daar is een traplift. In beide gebouwen is een invalidentoilet.