Vriendenkring

De Vriendenkring is een stichting die Museum Hoeksche Waard morele en materiële steun biedt. Kortom, helpt waar mogelijk! Daardoor is de Vriendenkring van groot belang voor het museum. Door de steun van de Vriendenkring kan het museum een gewenste aankoop doen of helpen bij een grote investering.

In 2020 heeft de Vriendenkring de aanschaf van de zonnepanelen op het dak van het depot bekostigd. Hiermee werken we niet alleen mee aan een groen museum maar ook aan een structurele verlaging van de energiekosten.

 

Zowel Museum Hoeksche Waard als de Vriendenkring zijn een fiscale Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat giften aan het museum en de Vriendenkring aftrekbaar zijn (mits u aan de fiscale voorwaarden voldoet).

 

Om te laten zien wat er met de bijdragen van de Vrienden gebeurt, plaatst de Vriendenkring het jaarverslag op de website (ANBI-Publicatie 2022).

Ook voldoet de Vriendenkring aan de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen  en beschikken we over een privacy statement over hoe we omgaan met uw gegevens.

 

Vriend worden 

Vriend worden kan al vanaf € 15 per jaar. En wat krijgt u daarvoor?

  • Gratis en binnen openingstijden onbeperkt toegang tot het museum en het documentatiecentrum.
  • Toezending van het Bulletin, een blad dat tweemaal per jaar verschijnt, met onder meer nieuws over het museum.
  • Deelname aan de jaarlijkse Vriendendag in de maand oktober.

Jaarlijks vindt op de tweede zaterdag in oktober de Vriendendag plaats. Een mooi moment om oude bekenden te ontmoeten, de laatste tentoonstelling te bekijken of mee te gaan met de excursie.

En natuurlijk om aan te schuiven bij de traditionele maaltijd van spek met peren.

 

Wilt u uw interesse en betrokkenheid in Museum Hoeksche Waard omzetten in een lidmaatschap van de Vriendenkring, dan kunt u zich aanmelden via onderstaande knop. 

Als welkomstgeschenk krijgt een nieuwe Vriend naar keuze een exemplaar van het Hoekschewaards Woordenboek (met een inleiding over het Hoeksche Waards dialect en met honderden dialectwoorden en hun betekenis) of het boek Een zee van water van Rien Allewijn (over de februarivloed van 1953 in de Hoeksche Waard en het Eiland van Dordrecht). Het boek van uw keuze kunt u afhalen bij het museum. Opgestuurd krijgen kan ook: dit kost € 6,50.

Na aanmelding ontvangt u een factuur voor de betaling van uw bijdrage en eventuele portokosten.

 

KvK-nummer 41119934

NL89INGB0003870852

NB Ná 30 september hoeft u voor het lopende jaar geen bijdrage meer te betalen (dat mag natuurlijk wel!). U betaalt pas wanneer u in het daaropvolgende voorjaar een Bulletin van de Vriendenkring met een factuur ontvangt.

Boerderij Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord
Tel. 0186-601535

't Hof van Assendelft
Hofweg 13 (ook postadres)
3274 BK Heinenoord
Contact

Privacy statement en cookiebeleid 

@ Museum Hoeksche Waard

KvK 41118538
NL36RABO0351102450

Boerderij Oost-Leeuwenstein is geheel rolstoeltoegankelijk, ‘t Hof van Assendelft gedeeltelijk, daar is een traplift. In beide gebouwen is een invalidentoilet.